Jaargang 1 | editie 2 | 9 juni 2017
 
[Interview] Rosalie Moorman over de interactieve film Late Shift

Vue Cinemas brengt op 21 juni eenmalig de interactieve film Late Shift naar een aantal geselecteerde Vue-bioscopen. De film laat de kijker met behulp van een app bepalen wat het lot zal zijn van de hoofdpersoon en is hiermee de eerste in zijn soort.

We spreken met Rosalie Moorman, hoofd marketing van Vue...


Lees Meer

 
Pathé en Livewall introduceren interactieve gaming concepten bij speciale evenementen

Pathé introduceert in samenwerking met Livewall drie interactieve gaming concepten, bij speciale evenementen in te zetten in alle vijfentwintig bioscopen.

Maandagavond 12 juni is de voorpremière tijdens de Pathé Unlimited Night met de speciale vertoning van Tupac Shakur: All Eyez On Me. Bezoekers kunnen dan in een interactief voorprogramma deelnemen aan een op maat gemaakte quiz over de film...


Lees Meer

 
[Column] San Fu Maltha: Cannes, de geur van film

De 70ste versie van het Cannes Filmfestival vond dit jaar plaats in een filmdecor. Een zonovergoten Croisette, filmsterren, de mannen in pak en de vrouwen in verleidelijke jurken, militairen met mitrailleurs in aanslag en sluipschutters op het dak van het Palais.

En niet vergeten een bomdreiging, de afzettingen, een ontruiming en vele security checks. Al vanaf het begin in 1946 was Cannes het meest prestigieuze filmfestival ter wereld...


Lees Meer

 
IDFA kiest Novel voor millennialstrategie

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) gaat samenwerken met millennialbureau Novel. IDFA is sinds 1988 uitgegroeid tot het grootste documentairefilmfestival ter wereld en ontvangt jaarlijks 280.000 bezoekers.

Novel ondersteunt IDFA met de ontwikkeling van een nieuwe jongerenstrategie voor het festival...


Lees Meer

 

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Star Wars in Het Concertgebouw

Op 13 december 2017 gaat de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi in première. Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt daarom de muziek uit de filmreeks in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Van A New Hope (1977) tot The Force Awakens (2015), de mooiste en meest spectaculaire stukken van John Williams uit de filmreeks komen langs...


Lees Meer

 
[Interview] Floor van Spaendonck over Cinekid in China

Cinekid is een samenwerking aangegaan met Ruihe en zal dit voorjaar voor het eerst neerstrijken in China.

Door het opzetten van een MediaLab in Shanghai kunnen Chinese kinderen kennismaken met diverse mediakunst en mediaeducatie. We spreken met Floor van Spaendonck, directeur van Cinekid...


Lees Meer

 
NOM: Kids bereik je in de bioscoop

De resultaten van de tweede NOM Kids Monitor zijn beschikbaar. Dit multi-cliënt onderzoek is uitgevoerd door GfK in het voorjaar van 2017 onder 1095 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

De belangrijkste highlight uit het onderzoek is dat 89% Van de kinderen is afgelopen jaar naar de bioscoop geweest...

Lees Meer

 
[Interview] Robert Bridgeman over de documentaire More than a pipeline

Op 3 juni beleefde de documentaire More than a pipeline haar wereldpremière in de VS. Filmmakers Robert Bridgeman en Lex Olthof maakten een indringend beeldverhaal over de onderdrukking van de Sioux-indianen.

We spreken met regisseur Bridgeman over dit aangrijpende project...


Lees Meer

 
[BoxOffice] Pirates of the Caribbean nog steeds aan kop

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge blijft met kop en schouders uitsteken op de nummer 1 van week 23.

Op een tweede positie volgt de R-rated komedie Baywatch en The Boss Baby blijkt het nog steeds goed te doen en is weer gestegen naar derde plek in de top 10...


Lees Meer

 
 
 
 
Zomerfilms 2017

De zomer van 2017 wordt opnieuw gedomineerd door veel blockbusters gebaseerd op bestaand materiaal. Een originele knaller waar je wereldwijd veel van verwacht wordt, is Christopher Nolan’s Dunkirk.

De film vertelt het verhaal van Operation Dynamo in de Tweede Wereldoorlog vanuit drie perspectieven: land, lucht en zee. Dit belooft een intense film te worden die de nodig indruk achterlaat...


Lees Meer

  
 
Klik hier voor de webversie van deze nieuwsbrief.


Afmelden van deze nieuwsbrief klik hier
 

Colofon:

Nederlands MediaNieuws is een uitgave van het Nederlands MediaNetwerk. www.nederlandsmedianetwerk.nl
Het Nederlands MediaNieuws publiceert alle nieuws headlines met doorlinks op Twitter: www.twitter.com/medianetwerk

Hoofdredactie: Bas Vlugt
www.twitter.com/basvlugt
Voor redactie, adverteren en persberichten: info@nederlandsmedianieuws.nl

Hosting:
20NINE
www.20nine.nl

In samenwerking met 20NINE ontwikkelt het Nederlands MediaNetwerk ook nieuwsbrieven, website en social networks voor derden.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -